I. Fermente Et Ürünleri Eğitim Kursu

11-13 Ekim, 2017, Ankara

Sucuk, teknolojisi çok eski yıllara dayanan ve üretiminde tuzlama, fermantasyon ve kurutma işlemlerinin olduğu bir et ürünümüzdür. Gelişen teknoloji ve tüketici beklentileri doğrultusunda ülkemizde farklı özelliklerde (geleneksel ve ısıl işlem görmüş) sucuk üretimi yapılmaktadır. Ürün kalitesi hammadde, diğer ingredyen, katkı maddeleri ve uygulanan teknolojiden etkilenmektedir. Sucuk üretiminde mikrobiyolojik, fermantatif ve proteolitik ve lipolitik enzimlerin katıldığı biyokimyasal değişimler yer almaktadır. Bu kadar karmaşık reaksiyonların gerçekleştiği ortam, iç (etin mikrobiyel yükü, karbonhidrat kaynağı, baharat gibi) ve dış faktörlerden (sıcaklık ve bağıl nem gibi) etkilenmektedir.

Birincisi düzenlenecek olan Fermente Et Ürünleri Eğitim Kursu, sucuk üretimi ile ilişkili tüm konuları (hammadde, üretim, teknoloji, kalite ve mevzuat) endüstrinin beklentilerini de kapsayacak şekilde ele alarak sektörün bilgilendirilmesini amaçlamaktadır.

Kurs, 11-13 Ekim, 2017 tarihleri arasında 3 gün olarak planlanmış olup, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Gölbaşı Yerleşkesinde yapılacaktır.

Kurs kapsamında %60 teorik, %40 uygulama olmak üzere bir eğitim programı hazırlanmıştır. Program et işletmelerinin üretim, ARGE, kalite kontrol ve satış bölümlerinde çalışanlar, et endüstrisine ingredyen, katkı maddesi ve ekipman temin eden çalışanlar ve araştırma enstitüleri çalışanlarına yönelik hazırlanmıştır.

Talep doğrultusunda iki yılda bir düzenlenmesi düşünülmektedir. Her yıl özel bir konu seçilerek, detaylı olarak incelenecektir. Bu yıl seçilen konu “sucuklarda küflenme problemi ve önlenmesine yönelik uygulamalar” dır.

Eğitim Programı:

1. Gün: Üretim teknolojisi
  2. Gün: Sucuk kalite kriterleri (mikrobiyolojik, fizikokimyasal ve kimyasal)
  3. Gün: Üretim aşamaları: ürün kalitesine etkileri

Yer : Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Başvuru formu ve ayrıntılı program için bağlantıyı tıklayın >>>

Daha fazla bilgi için:  kursfermenteeturunleri@gmail.com